Jelmer Kleefstra

04 september 2013
Jelmer Kleefstra gaat de Mont Ventoux beklimmen met een handbike.
Alfons Freriks Logistics is zich bewust van haar maatschappelijke rol in de samenleving. Als onderdeel van haar missie maatschappelijk verantwoord ondernemen, steunt e/o sponsort zij graag relatief kleine projecten, waarvan de resultaten direct zichtbaar zijn. Voor 2013 is gekozen voor Jelmer Kleefstra. De enorme inzet en wilskracht van deze jongeman sprak haar meteen aan. Alfons Freriks Logistics heeft Jelmer gesponsord bij de aanschaf van een handbike, met als doel het beklimmen van de Mont Ventoux.

Jelmer is 16 jaar en heeft de spierziekte HMSN die de spieren in handen en benen aantast. Hij loopt met spalken en voor lange afstanden moet hij een rolstoel gebruiken. Zijn handen zijn weliswaar aangedaan maar daar heeft hij minder last van. Hij traint sinds een halfjaar in Papendal met het rolstoelbasketbalteam van Jong Oranje en speelt ook bij verschillende rolstoelbasketbalverenigingen in Friesland. Hij wil de uitdaging van de beklimming volop aangaan.

Met zijn nieuwe handbike gaat hij op 6 september 2013 de grote uitdaging aan om de Mont Ventoux in Frankrijk te beklimmen. Alfons Freriks Logistics wenst Jelmer heel veel succes bij deze enorme uitdaging.