Sneeuwval zorgt in heel Europa voor overlast!

01-03-2018

Sneeuwval in heel Europa!

In heel Europa hebben we te maken met hevige sneeuwval.
Het is duidelijk dat op verschillende routes nu al veel vertraging is.
Uiteraard zullen wij bij Alfons Freriks Logistics er alles aan doen
om dit voor u zo veel mogelijk te beperken.


28-02-2018

Zware sneeuwval in Spanje!

Zware sneeuwval

Sneeuw viel helemaal in Catalonië in de vroege uren en in de ochtend van woensdag 28 februari, waardoor het verkeer op ongeveer 80 wegen in het land werd verstoord, met sneeuwkettingen nodig op 58 van hen. Sneeuw nestelde zich over het gebied van Barcelona, ​​zelfs in de noordelijke delen van de hoofdstad, wat bijdroeg tot de verstoring van de belangrijkste toegangswegen tot de stad tijdens de ochtendspits. De autoriteiten waarschuwden burgers die van plan zijn om naar hun werk te rijden om uiterst voorzichtig te zijn.

Verkeersproblemen

Sneeuwkettingen waren woensdagochtend nodig op een aantal hoofdwegen, waaronder enkele stukken van de C-13, C-16, C-25, C-37 en N-260 hoofdwegen in centraal en noordelijk Catalonië. Sommige delen van secundaire wegen, zoals de BV-1415, de GIV-5201 en de BV-2204, zijn gesloten. Ondertussen zijn er files op de AP-7 snelweg door Pont de Molins, Hostalric en La Jonquera, evenals op de noordelijke en zuidelijke ringwegen van Barcelona.

Als u zendingen naar / van Spanje verwacht, houd er dan rekening mee dat er mogelijk vertragingen optreden.

Openbaar vervoer en ziekenhuizen werken

De Catalaanse dienst voor civiele bescherming activeerde zijn noodplan voor het werken in situaties van zware sneeuwval. De autoriteiten riepen het publiek op om reizen tot een minimum te beperken en om het gebruik van privé-voertuigen te vermijden. Op enkele uitzonderingen na werkt het openbaar vervoer ongestoord, hoewel het schoolvervoer in het hele land voor woensdag is opgeschort. Volgens voorlopige cijfers gingen 272 scholen niet open, wat ongeveer 85.000 studenten trof. Terwijl de universiteiten van Vic en Girona ook lessen afzegden, werken de acht belangrijkste ziekenhuizen van het land normaal. Om 9 uur had het 112-noodnummer 2.379 oproepen ontvangen.

Beperking van vrachtwagens

(wegen afgesloten voor min. 36 uur)
Vrachtwagens van meer dan 7,5 ton zijn nog steeds beperkt in de omloop op het volledige verkeersnetwerk, een maatregel die van kracht is sinds dinsdag 16.00 uur, voordat de zware sneeuwval begon. Dit leidde tot enkele klachten van vrachtwagenchauffeurs, maar Civil Protection zei op woensdagochtend dat deze ongekende maatregel de sleutel was om grote verstoringen te voorkomen. Het Rode Kruis bracht dekens, eten en drinken naar ongeveer 150 vrachtwagenchauffeurs die vastzaten in de haven van Barcelona en andere gebieden vanwege de sneeuw en de beperking.

Het is mogelijk dat op bepaalde routes vertragingen optreden. Uiteraard zullen Alfons Freriks Logistics er alles aan doen om dit zo veel mogelijk te beperken.